Oktober…

Oktober werd goed op gang getrokken door de verjaardag van Laura.
We lieten het onderwerp ‘verkeer’ nog wat verder lopen de eerste weken… We bekeken een leuke DVD en prikten voertuigen. We leerden het lied (in vele varianten) van ‘Wielen van de bus’ en leerden onze auto’s in de juiste (genummerde) garage te parkeren.

We deden deze maand onderzoekjes naar de haai, dino’s en hoe we de kleur grijs konden maken. We maakten onze eigen plasticine-dino’s en rolden met auto’s door verschillende mengkleuren verf.

We knutselden onze eigen kunstwerkjes. Colette toonde ons hoe je kastanjes kan versieren en dankzij het boek van Oskar (Bobo maakt kunst) tekenden we poezen.
Zoya en nog wat anderen versierden ballonnen en we schilderden op magische wijze (met zijdepapier) herfstbomen, na onze uitstap naar het bos.

Onze andere uitstap (samen met klas Hiske naar het skelet van de vinvis gaan kijken) inspireerde ons om hele lange kettingen te maken in onze gang.

In het begin van de maand werden wij allemaal getrakteerd op een heerlijk ontbijt door jullie ouders. Dank jullie wel!
In de klas maakten we samen bloemkool-, wortel- en pompoensoep. De pannenkoeken, appelcake, chocomelk en fruitsap hebben jullie zelf ook kunnen proeven.

Alfred moest in het verhaal over de Olympiade trainen met een stopwatch. Ook wij hebben de tijd gemeten om te zien hoe snel wij kunnen lopen.
Maar we namen ook genoeg de tijd om eens te relaxeren en masseren in de klas!

 

 

Advertenties

One thought on “Oktober…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s